Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hoe lang doe ik met het Kinderdagverblijfboek?
Het boekje heeft ruim 150 dagoverzichten. Rekeninghoudend met het feit dat kinderen in Nederland gemiddeld ongeveer drie dagen per week gebruik maken van de kinderopvang, gaat dit boekje een jaar mee.

Is het, net als een agenda, een tijdsgebonden uitgave?
Nee, er staat geen datum op een dagoverzicht. Deze kunt u zelf invullen. Dus of u het nu dagelijks of wekelijks gebruikt, alleen op maandag of woensdag, of begint in maart of augustus, u kunt op elk moment 'instappen'.

Waar wordt het Kinderdagverblijfboek gebruikt?
Thuis door de ouders en op 500 kinderdagverblijven wordt het boekje reeds gebruikt. Maar ook peuterspeelzalen, gastouderbureaus en medische dagverblijven maken gebruik van het Kinderdagverblijfboek.

Waar kan ik het Kinderdagverblijfboek kopen?
De makers van het Kinderdagverblijfboek laten de verkoop van het boek over aan Heutink, de toeleverancier voor de kinderopvang. Maar tegenwoordig levert men ook aan alle particulieren. U kunt zowel telefonisch, of e-mail bestellen.
Zie ook de button ‘Bestellen’.

Wat is er in de nieuwe editie allemaal veranderd?

  • Alle verhalen en liedjes zijn vernieuwd
  • De unieke tekeningen van onze top-illustratrice zijn leuker dan ooit.
  • De introductie van het hondje Krabbel, als vriendje en gids door het boekje heen.

Niet veranderd maar wel toch belangrijk te vermelden is vanzelfsprekend de aanwezigheid van de handige dagoverzichten, de invulrubrieken en de karakteristieke flap als boekenlegger.

Waarom is het Kinderdagverblijfboek zo geschikt
(voor zowel ouders als kinderopvang)?

Voor de kinderopvang

  • Bevordert het de communicatie en daarmee de verstandhouding tussen ouder-kind en kinderdagverblijf.
  • Vergeleken met, het eventuele gebruik van, een blanco schriftje bespaart het Kinderdagverblijfboek, door de handige indeling, tijd voor de toch al drukke begeleidsters.
  • Het is een extra service van het kinderdagverblijf naar de ouders toe. Zij waarderen dit medium bijzonder (ruim 93% van de huidige gebruiksters is zeer tevreden!). U geeft ouders en kinderen ook voor later een uniek aandenken aan de eerste levensjaren.

Voor de ouders

  • Verschaft dagelijkse informatie over het reilen en zeilen van uw kind op het kinderdagverblijf.
  • Door de opzet van de dagoverzichten wordt de ouderparticipatie bevorderd.
  • Volop leuke verhaaltjes, meezingen met bekende en minder bekende liedjes. Doe het zelf pagina's en andere leuke invulrubrieken.U werkt actief mee aan een uniek bewaardocument voor later.

Soms wil ik wel wat meer kwijt dan mogelijk is op één dagoverzicht. Hoe los ik dat op?
Meestal voldoet de ruimte die een dagoverzicht u biedt. Als u een keer meer wilt schrijven, dan kunt u natuurlijk ook het volgende dagoverzicht gebruiken. Bovenaan de pagina vult u dan gewoon dezelfde datum in.

Over welke dingen moet ik in het Kinderdagverblijfboek schrijven?
Vooropgesteld: u mag zelf weten wat u op de dagoverzichten vermelt. Het is uiteraard wel de bedoeling dat het gaat om informatie die voor ouders en begeleidsters handig en nuttig is om te weten over het kind. Bijvoorbeeld over slapen, eten, of het kind zich lekker voelt, waarmee en met wie het heeft gespeeld en dergelijke. In het Kinderdagverblijfboek op pagina 11 staat een voorbeeld van een dagoverzicht, als een geheugensteuntje.

   
   
Webdesign: AndromedaDesign.nl